24
sep
2016

Een zeer warme avond in Enter. De Enterse Dagen zijn officieel van start gegaan en een volgend historisch moment is daar: de tijdscapsule gaat in de put op het Middenplein. Veel inwoners van Enter hebben hun ideeën voor de toekomst in 2038 beschreven en vanuit alle buurten is bijgedragen aan het kunstwerk in de.

Lees meer
10
jul
2016

  Een vroege vrijdagochtend. De lucht lijkt zwanger van de regen. Het voelt een beetje aan als in een broeikas. Een mooi groepje mensen heeft zich verzameld op ons bedrijventerrein Weuste-Noord. Ik laat mijn blik gaan over de aanwezigen. Aan een statafel staan drie mannen, achter hun rug 4,5 hecatare mooi groen land. In de krant.

Lees meer
10
jul
2016

Vraag: Heeft u gelezen of gehoord dat weekblad Elsevier in haar onderzoek naar beste gemeenten onze gemeente op de 17e plek (van de 390) heeft gezet? En dat we daarmee de nummer 1 van Overijssel zijn? Nou ja, als u het niet gelezen of gehoord heeft, heeft u het vast gemerkt aan de versierde straten,.

Lees meer

De ongelukvrije samenleving

Geschreven door:
12
jun
2016

Met regelmaat face-timen we met onze kleindochter. Nou ja, met haar vader en moeder en zij verschijnt in beeld. Als ze in beeld komt, trekt ze een serieus gezicht, wijst ze op een korstje onder haar neus en zegt, met gevoel voor drama, “PIJN”. Glijbaan Kort geleden vierde ze haar tweede verjaardag en sinds kort is.

Lees meer

Luisteren op grote hoogte

Geschreven door:
19
mrt
2016

Vliegt u graag? In de zin van met een vliegtuig op vakantie of zoiets. Ik niet. Nee, echt vliegangst heb ik niet, maar het is ook zeer zeker niet mijn hobby. Het hele gedoe op het vliegveld: de krappe stoeltjes, bewustelk veranderend geluidje, ieder beweginkje tijdens de vlucht.  Eens paar jaar gaan we, aan.

Lees meer

Een glasvezel kleinkind!

Geschreven door:
19
feb
2016

Eindelijk glasvezel! Natuurlijk heeft u het wel gelezen of gehoord: glasvezel voor het buitengebied komt eraan! Lang zijn we er mee bezig geweest als initiatiefgroep. Ik zal u alle haken en ogen die we tegengekomen zijn, besparen. Totdat Cogas de nek uitsteekt en er eindelijk vaart  komt in het proces. Het hele, taaie proces speelt door.

Lees meer

Van lijstjes enzo

Geschreven door:
22
jan
2016

Gepubliceerd: 28-12-2015 Het nieuwe jaar in zicht. Een paar dagen vrij wellicht. De media laten geen kans onbenut om u te vertellen wat er ook al weer gebeurde afgelopen jaar. Voor veel gebeurtenissen hoeven ze ons geheugen echt niet op te frissen, Charlie Hebdo, de kleine Aylan op het strand, het drama in theater Bataclan,.

Lees meer
22
jan
2016

Gepubliceerd: 30-10-2015 Volgt u de nieuwsberichten over de vluchtelingenstroom ook? Tsja, we kunnen ook bijna niet anders. Je kunt daar als nieuwsvolger zo je mening over hebben. Vóór opvang, tegen opvang, pluspunten zien, nadelen zien. Bij mij roept de vluchtelingenstroom ook veel vragen op. Wat legt dit vraagstuk eigenlijk bloot in Europa? Als ik naar de.

Lees meer
22
jan
2016

Gepubliceerd: 2-10-2015 “Als het onweer komt, En als ik dan bang ben, Mag ik dan bij jou?”. “Mag ik dan bij jou schuilen?” Regels uit het mooie, welbekende lied van Claudia de Breij. Deze regels gaan door mijn hoofd als ik aan een lange, robuuste tafel zit in de smaakvolle huiskamer van Het Nije Huis. Ter gelegenheid van.

Lees meer

Vluchtstrook

Geschreven door:
22
jan
2016

Gepubliceerd: 4 september 2015 In de columns die ik schrijf als wethouder neem ik altijd een onderwerp dat het meest vooraan in mijn gedachten zit. Een groot onderwerp of kleinigheid, het kan van alles zijn. Veel zaken uit onze gemeente gingen door mijn hoofd toen ik hierover nadacht. Toch komt er één onderwerp steeds nadrukkelijk terug.

Lees meer
22
jan
2016

Wat zou Fedor ervan vinden? Deze vraag gaat rond in mijn gedachten, op weg naar het Kulturhus in Notter-Zuna. Naar Fedor van Kregten is een weg genoemd en, recenter, een tunnel met een uniek mozaïek met zijn schilderijen als inspiratie. Er is een mooi boek verschenen van de hand van Han Pape en een.

Lees meer

Winkelworsteling

Geschreven door:
12
jun
2015

Koopt u wel eens via internet? Ik wel, moet ik eerlijk bekennen. Koopt u wel eens bij onze winkeliers? Ik wel, en prima moet ik bekennen. Misschien denkt u wel "Waarom die vreemde vragen?" Ik worstel ergens mee, niet alleen als consument, maar ook als wethouder Economische Zaken. Koop je fysiek of.

Lees meer

Geschiedeniswinkel 2.0

Geschreven door:
15
mei
2015

In de kringloopwinkel valt mijn oog op één van de andere bezoekers. Een man van middelbare leeftijd schuifelt tussen de stellingen met gebruikte spulletjes. Af en toe pakt hij iets op: de ene keer een stukje kinderspeelgoed, dan een olielampje, telkens iets heel anders. En iedere keer ontlokt zijn nieuwe "vondst" hem een vertederende.

Lees meer
20
mrt
2015

Hoe het komt weet ik niet, maar deze ouderwetse uitdrukking popt deze week telkens weer op in mijn gedachten. Het seizoen dat achter ons ligt, was in vele opzichten somber. Maar na een grijs en grauw weekeinde, was ie daar dan eindelijk.... de zon. Een voorbode van de kleine genoegens van het leven, een.

Lees meer

Een anoniem bed

Geschreven door:
21
feb
2015

Dag, aangenaam kennis te maken, ik ben een bed, een anoniem bed. Hier sta ik nu, geleund tegen de container voor de lege flessen. Treurig nietwaar. Moederziel alleen achtergelaten als een soort houten vondeling. Ooh, ik schaam me wild. Iedere keer lopen er mensen voorbij met oud papier, glas of kunststof. En dan kijken.

Lees meer

De A van Abdul

Geschreven door:
24
jan
2015

De weerzinwekkende aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Je suis Charlie. De mars in Parijs. De eindeloze stroom deskundologen op tv. We hebben het allemaal voorbij zien komen en er allemaal gevoelens van woede en machteloosheid etc. bij gehad. Terwijl ik naar de tv zit te staren,.

Lees meer

Hét moment van 2014…

Geschreven door:
24
jan
2015

2014. Terugkijkend via allerlei actualiteitenprogramma's besef je wat een bijzonder jaar het is geweest. En dan is 'bijzonder' heel zwak uitgedrukt. Een jaar van extremen. Wat betreft het weer de mooiste zomer ooit. Fantastisch. Maar ook de zomer van MH17, een zomer vol machteloze woede en verdriet. In één van die programma's wordt de vraag.

Lees meer

Mantelzorghobbels

Geschreven door:
22
nov
2014

De situatie: Na een tijdelijke opname in een verzorgingstehuis heeft schoonvader besloten dat hij daar wil blijven. Voor de mantelzorgende familie komt er dus van alles op gang. Er moet een appartement gehuurd, de zorg geregeld, appartement inrichten, verhuizen, enzovoort enzoverder. En dat alles naast de normale beslommeringen natuurlijk. Het hoofd loopt er bijna.

Lees meer
04
jul
2014

In de auto op weg naar Den Haag. Na hun omzwervingen in Zuid-Amerika hebben zoon en vriendin daar hun woonplaats. Het gesprek gaat over alle bezoekjes aan mijn schoonmoeder in het verpleeghuis. Nu de gang naar het verpleeghuis is gestopt, blijft er één ding wel bestaan, de zorg voor mijn achterblijvende schoonvader. Kan hij zich.

Lees meer
06
jun
2014

Ode aan de begeleidsters in het verpleeghuis Waar gaat het echt om in de samenleving? Lijvige beleidstukken of menselijke verhalen? Over dit thema heb ik eerder geschreven, het blijft me bezig houden. Zo ook deze keer. Na een inspannende periode van verkiezingen, coalitiebesprekingen, even uitblazen. Caravan op de camping op Texel. Vrolijk zet ik een foto.

Lees meer
18
apr
2014

Een bloempje tussen de tegels. Deze metafoor schoot in mijn gedachten op het moment dat ik een brief las. De envelop laat een handschrift zien, dat nog niet zo heel lang geleden geleerd is. Grote letters, keurig aan elkaar geschreven. Zo te zien ook met de nodige inspanning.De aanhef van de brief: “LIEVE WETHOUDER….”.

Lees meer
29
mrt
2014

Aangenaam kennis te maken, ik ben de stofzuiger van de familie De Putter. Zo’n designapparaat, u weet wel, zo een zonder zak en doorzichtig. Vond hij mooi, dus mocht ik komen. Iedere zaterdag is hij het, die met mij aan de slag gaat om te stofzuigen en alles netjes te maken. Beetje een Pietje Precies,.

Lees meer

Onrechtvaardig glasvezel

Geschreven door:
26
feb
2014

Intussen alweer enige maanden geleden. Tegenover mij aan tafel zit een bewoner van ons mooie buitengebied. Enigszins geërgerd vertelt hij dat de internetverbinding naar zijn huis ronduit waardeloos is. "Als je foto's wilt versturen, ben je helemaal in de aap gelogeerd. Zo vreselijk traag". "De inwoners van de kernen Enter en Wierden hebben wel.

Lees meer

Uw wethouder kietelt u

Geschreven door:
26
feb
2014

Een luchtige, olijke titel. Toch maar even starten met een wat treurig verhaal. Het is een paar maanden geleden dat ik aan tafel zat in het Ontmoetingscentrum van de Gereformeerde kerk. Een klein gezelschap was bij elkaar gekomen om afscheid te nemen van Gerda, voorzitter van de mantelzorgers. Zoals dat gaat, kopje koffie, gebakje erbij,.

Lees meer
26
feb
2014

Heeft u wel eens voor een zaal met 400 (!!) mensen gestaan met een gloeiend gevoel van trots? Niet trots op uzelf, maar trots op de mensen in de zaal? Een woensdagmiddag, kort geleden. De grote zaal van Het Anker vult zich met vele inwoners van onze mooie gemeente. Ik merk dat ik velen ken..

Lees meer
22
nov
2013

Heeft u dat ook weleens, dat u boos bent en u weet eigenlijk niet waarom? Maandagochtend, Sunte Mart’n. Druipende regen. Beschermd door regenjas en paraplu loop ik met burgemeester en collega-wethouders over de markt, op weg naar de grote tent van de KPN voor de prijsuitreiking voor de paarden en pony’s. Onderweg sta ik nog even.

Lees meer
24
okt
2013

Houd van onze jongeren Zaterdagnacht. De vroege uurtjes zijn allang aangebroken. Mijn bewustzijn schommelt tussen waken en slapen. Nee, zoonlief is nog steeds niet terug van het wekelijkse stapavondje. Als eindelijk de sleutel in het slot van de buitendeur gestoken wordt, hoor ik het duidelijk, alsof ik ernaast lig. Gelukkig........hij is weer thuis. Alle ouders van groter-groeiende kinderen.

Lees meer