Theo de Putter

SONY DSC

Mag ik mij even voorstellen? Theo de Putter, aangenaam. Klinkt mooi formeel, maar wie is de man achter de naam. Zoals gezegd, ik heet Theo de Putter, sinds 1977 wonen mijn vrouw Dini en ik in Wierden. We hebben drie zonen,  Niels, Tim en Thijs. Voor ik wethouder werd in 2006 werkte ik in het onderwijs. In het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Van 1975 tot 2002  op OPDC ’t Nijrees in Almelo, als leerkracht, intern begeleider en consulent (een rondreizende adviseur voor de  scholen voor Voortgezet Onderwijs in Almelo en omgeving). In 2002 ben ik locatiedirecteur geworden op een van de  vestigingen van het Bonhoeffer College in Enschede.

Toen Derk Mulder en Pelle Mug mij in 1996 benaderden met de mededeling dat ze een vorm van progressieve samenwerking wilden bekijken op zijn haalbaarheid, was ik daar direct voor te porren.
Na veel wikken en wegen, gesprekken over oude partijstructuren, moet je wel of geen partij worden, is daar het Platform Progressief Wierden uit voortgekomen. Geweldige club om in en voor te werken.
Het bracht Pelle Mug, Anneke van Rijk en mijzelf in 1998 in de Raad van Wierden, knokkend in de oppositie. In 2006, na een stevige verkiezingswinst (op een haartje na 5 zetels), in het College. Mogen we laten zien dat we de verantwoordelijkheid aan kunnen. In mijn werk als wethouder houd ik een paar principes aan:

  • Het is onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken, maar wees eerlijk en rechtvaardig (oftewel: kun je het uitleggen op de verjaardag? kun je jezelf in de spiegel aankijken?)
  • Durf te geloven in de kracht en creativiteit van mensen, luister naar ze, veelvuldig, en maak je plannen samen met ze.
  • Kritiek? Het is je vriend die je de spiegel voorhoudt. Handel ernaar.

Zult u me erop aanspreken als ik ze dreig te vergeten?

Lees alle berichten van Theo

Klik hier!