Egbert Wessels

IMG_05

Ik woon al een jaar of 15 in onze mooie gemeente en ben sinds een aantal jaren lid van het PPW. Ik vind het belangrijk dat we dingen blijven zeggen die er toe doen, soms tegen de stroom in maar altijd vanuit betrokkenheid naar mensen

Onderstaande punten zijn voor mij belangrijk:

Verantwoordelijkheid:

Verantwoordelijk zijn voor je eigen levensonderhoud, tenzij het niet meer gaat (vangnet). Verantwoordelijk willen zijn voor meer dan je eigen huis en tuin (misschien ook wel voor een stukje tuin of stoep in je directe woonomgeving). Dienstbaar zijn aan elkaar zowel burger als gemeente. Verantwoordelijk willen zijn voor je buurt (lees: medebewoners).

Verbinding:

Het stimuleren van verbinding tussen mensen en organisaties. Verbinding tussen politieke partijen, waar vinden we elkaar vanuit een oplossingsgerichte houding. Het gaat er om anders te durven zijn, ook als PPW. Onderscheiden in verbinding.

Vertrouwen:

Vanuit mededogen naar de wereld, naar je gemeente naar je medemens willen kijken, dat betekent je visie uitdragen zonder oordeel naar de ander. Zorg er voor dat niet de zwakte van de ander onze kracht gaat worden.

Eerlijk en transparant:

De discussie dient gevoerd te worden in de gemeenteraad, daar moeten we staan en ons geluid laten horen en daar laten we zien aan onze kiezers waar voor we staan en laten we ook zien waar we in het belang van het groter geheel de concessies gedaan hebben richting de oplossing.