Henk van Dieten

Voorzitter

Henk 1a

Mijn naam is Henk van Dieten. Ik ben in 1947 in Uden geboren en woon al sinds 1974 in het buitengebied van Wierden in het buurtschap Notter.

Tijdens mijn werkzame leven altijd aan de slag geweest in het voortgezet onderwijs: als docent scheikunde, schoolleider en adviseur. Nu gepensioneerd; maar altijd een doener geweest en ook nu vind ik het plezierig mijn kwaliteiten zo als kunnen luisteren, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid in te zetten.

Ik doe dat binnen PPW dan ook met veel genoegen en fungeer nu bijna 4 jaar als voorzitter. Vanaf de oprichting van PPW ben ik lid omdat ik van mening ben dat de lokale politiek niet gediend is bij een overheersing door landelijke partijen. De broodnodige samenwerking tussen progressief denkende burgers is gelukkig in Wierden wel geslaagd. De huidige financiele (en morele?) crisis vraagt om een adequaat antwoord op basis van de uitgangspunten van PPW: democratisch, sociaal, duurzaam en open. Het is niet vanwege politieke ambities maar vanuit een gevoelde maatschappelijke verantwoordelijkheid dat ik ja heb gezegd tegen het voorzitterschap. Ik zie het als de taak van het bestuur de continuïteit te borgen en de groei van PPW te stimuleren; PPW moet daarvoor vooral meer aantrekkingskracht voor jongeren ontwikkelen. Dat kan het bestuur alleen waar maken wanneer de leden zelf actief een bijdrage leveren. Als onze wethouder het heeft over een meedenkdemocratie, dan moet dat toch tenminste binnen PPW een levend begrip zijn.