PPW Henk van Dieten

Henk van Dieten

Voorzitter

Wie is Henk van Dieten?

Ik ben geboren in juli 1947 in Noord-Brabant. Gehuwd, twee kinderen en al vijf kleinkinderen. Sinds 1972 mag ik mijzelf Wierdenaar noemen. Op dit moment gepensioneerd, maar door mijn hobby’s hoef ik mij niet te vervelen. Naast politiek lees ik graag, schilder ik, doe ik aan houtbewerking en doe ik graag buitenwerk.

Hier sta ik voor

Ik ben vanaf de oprichting lid van PPW, omdat ik van mening ben dat de lokale politiek niet gediend is bij een overheersing door landelijke partijen. De broodnodige samenwerking tussen progressief denkende burgers is gelukkig in Wierden wel geslaagd. Het is niet vanwege politieke ambities, maar vanuit een gevoelde maatschappelijke verantwoordelijkheid dat ik een aantal jaren geleden ‘ja’ heb gezegd tegen het verzoek om het voorzitterschap op me te nemen. Dat voorzitterschap vul ik in vanuit kernwaarden van PPW : democratisch, open en met vertrouwen in onze leden.

Hier komt Henk van Dieten vandaan

Ik ben al 45 jaar inwoner van het buurtschap Notter. Een groene duurzame samenleving en milieubehoud hebben al sinds het “Rapport van Rome” uit 1972 over de eindigheid aan de groei mijn belangstelling gehad.

Ik ben 40 jaar in het onderwijs werkzaam geweest, als leraar scheikunde, als onderwijsontwikkelaar en als schoolleider. Een rode draad daarbij was voor mij het zoeken naar mogelijkheden om elke leerling tot haar/zijn recht te laten komen.
Ik ben vader en grootvader en vind het daarom van belang een waardengedreven samenleving mede vorm te geven en door te geven.