03
okt
2017

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag stonden er naast wat hamerstukken ook onderwerpen op de agenda die voor PPW van belang zijn. Principiële zaken waarmee wij als partij duidelijk onze mening hebben verwoord en medestanders hebben gevonden. DUURZAME ENERGIE In 2011 is door de gemeenteraad de ambitie vastgelegd dat in 2020 minstens 20 % van alle energie.

Lees meer
03
okt
2017

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag stonden er naast wat hamerstukken ook onderwerpen op de agenda die voor PPW van belang zijn. Principiële zaken waarmee wij als partij duidelijk onze mening hebben verwoord en medestanders hebben gevonden. DE PASSIE Een bekende uitspraak uit de jaren tussen 2005 en 2009 in de Raad was: “geen geld, geen Passie!”.

Lees meer
23
mei
2017

Altijd al een interesse voor progressieve politiek gehad, maar nog niet eerder de stap gezet om lokaal actief te worden? Dan is dit het moment. Het Platform Progressief Wierden (PPW) staat voor een duurzame, democratische, open en solidaire samenleving. Als lokale politieke partij zetten we ons elke dag in voor.

Lees meer
14
mrt
2017

Uit de Twentse Courant/Tubantia van 14-3-2017:  De gemeente Wierden zet in op betere afvalscheiding. A.s. donderdag 16 maart komt onze wethouder Rosalien Slagers op bezoek bij basisschool de Widerode in Wierden, en gaat vertellen over de nadelen voor het milieu door o.a. zwerfafval. Lees meer

14
mrt
2017

We zijn weer helemaal bij en blij met de laatste nieuwsflitsen van 2017. Onze nieuwsflitsen zijn vooral bedoeld om u op de hoogte te houden over de ingenomen standpunten van het PPW in de raadsvergaderingen. In de meeste gevallen kunt u hier de letterlijke bijdragen vinden die door de fractie zijn uitgesproken. Januari: Lees meer

07
mrt
2017

Het is vandaag dinsdag 7 maart 2016. Op de Wierdense markt onze raadsleden Herman Minkjan en Jan Willem Bronsgeest in de weer als vrijwilligers te werven voor het BUUV inititatief. Buuv is de buurtmarktplaats voor en door bewoners.  Doe mee en word ook BUUV en help een ander..

Lees meer
25
feb
2017

Als je een nieuwe jas nodig hebt, dan koop je een nieuwe jas. Toch ? En wanneer je jarig bent, trakteer je op school en geef je een feestje……Heel gewoon, denk je. Maar zo gewoon is dat helemaal niet, tenminste niet voor iedereen.
13
feb
2017

Vandaag was de raadszaal even leslokaal van groep 7 van de Mariaschool uit Wierden. Samen met onze raadsleden Herman Minkjan en Jan Willem Bronsgeest en Wethouder mevr. Span meegedaan met prodemos. Democratie en politiek, de jeugd heeft de.

Lees meer
02
feb
2017

Tijdens de raadsvergadering van 31 januari is Jan Willem Bronsgeest geïnstalleerd als raadslid voor onze partij. Jan Willem is de opvolger van Roselien Slagers, die eerde deze maand het wethouderschap van Theo De Putter heeft.

Lees meer
18
jan
2017

Op dinsdag 17 januari is Jeroen Noltes overleden. Jeroen was nog maar 34 jaar jong. Een kort maar intens leven werd afgebroken. Jeroen heeft in die 34 jaar veel meegemaakt. Hij heeft veel verdriet en teleurstellingen gekend. Toch wist hij elke keer, ook na een ernstig ongeluk dat alles in zijn leven omver gooide, weer.

Lees meer
24
sep
2016

Agenda en aankondiging van de fractievergaderingen in 2017: Woensdag 8 februari - Open Huis in de Burgerzaal van het Gemeentehuis. De eerstvolgende raadsvergadering van de gemeente Wierden is op dinsdag 7 maart 2017. Iedereen is hierbij van harte welkom ! Lees meer

24
jan
2016

Gepubliceerd: November 2015 - Nieuwsbrief PPW De Nieuwsbrief is deze keer  geschreven door onze wethouder Aan de orde komen de meest pregnante zaken uit het achterons liggende bestuurlijke jaar. Werk, Inkomen en Zorg. De drie decentralisaties zijn verdeeld over Dianne Span (WMO en Jeugd) en mij (participatie). Bij de participatie is de problematiek rondom Soweco het meest in het oog.

Lees meer
06
jan
2016

Het begin van het nieuwe jaar geeft ons een goed moment om even stil te staan bij zowel het oude als het nieuwe jaar en energie op te doen voor stappen die leiden tot een mooiere en gezondere Gemeente Wierden.

Het bestuur van PPW heeft eind december kort teruggekeken op het achterliggende jaar. Voor reflectie, voor.

Lees meer
07
dec
2015

Raadsleden krijgen brieven van voor- en tegenstanders van opvang van vluchtelingen in de gemeente Wierden. Lees mee ! Aan de gemeenteraad van Wierden. Geachte gemeenteraadsleden. Helaas konden wij niet bij de voorlichtingsavond over vluchtelingenopvang aanwezig zijn. Toch willen óók wij onze stem laten horen!! Elke vluchteling, wiens leven in eigen land gevaar loopt, verdient het om opgevangen te worden. Dus in ons.

Lees meer
08
okt
2015

Ditmaal zal de ALV in bijzondere vorm plaatsvinden. Er zal een kort ALV gehouden worden met aansluitend een thema-avond over zorg en participatie, met gastspreker van de Stichting Aveleijn. De opzet is zo gekozen om het ook voor niet-leden interessant te maken; we stellen het op prijs als u die avond ook niet-leden.

Lees meer
25
mrt
2015

Datum 23-03-2015 Betreft Vragen inzake lelieteelt gemeente Wierden. Geacht college Zoals u wellicht bekend is worden de laatste tijd er jaarlijks op percelen in Wierden lelies geteeld. Het gaat bij de productie daarvan niet om de bloemen, maar om de bollen. Vóór aanvang van de teelt wordt de grond geïnjecteerd en later wordt het gewas (soms wekelijks) besproeid met.

Lees meer
10
sep
2014

BETOOG  RAADSVERGADERING OP 09-09-2014  2015-2018  ingebracht door Bert Klaas   Geachte leden van de Raad, geacht college, geachte aanwezigen en geïnteresseerden die meekijken.   Voltaire zei al dat een begroting bedoeld is om je zorgen te maken voor je het geld hebt uitgegeven in plaats van erna. En ook al gaat het vandaag niet over de begroting maar.

Lees meer
05
mei
2014

Nieuw college van B&W: D. Span (CDA), T. de Putter (PPW) en R. Schasfoort (VVD) De drie politieke partijen die de komende vier jaar de wethouders leveren voor het college van B&W van Wierden, hebben een coalitieakkoord opgesteld. Hierin hebben CDA, PPW en VVD de belangrijkste uitgangspunten vastgelegd die deze jaren de basis vormen van het.

Lees meer
29
mrt
2014

De uitslag van de afgelopen verkiezingen leverden voor het PPW een stabiel beeld op: 4 zetels, dezelfde uitslag als in 2010. Afgelopen donderdag, 27 maart, zijn de gemeenteraadsleden voor de komende 4 jaar beëdigd als raadslid. De burgemeester Henk Robben benadrukte in zijn speech dat de raadsleden vooral de vertegenwoordiger van de inwoners moeten.

Lees meer
18
feb
2014

Geen vuurwerk bij het politiek café in Enter stond te lezen in het nieuws. Dat was ook zo. Wel een paar dingen die mij opvielen. De aanwezigen waren vooral mensen die op de een of andere manier al heel erg betrokken zijn bij de politiek doordat ze lid zijn van een partij, dorpsraad of iets.

Lees meer
18
feb
2014

Naast de inhoud van het PPW programma voor de komende jaren, wilt u natuurlijk ook weten op wie u kunt stemmen. Hier vindt u een overzicht van de kandidaten op de lijst van het PPW, voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Heeft u naar aanleiding van dit overzicht nog vragen? Neem.

Lees meer
17
feb
2014

Uit de reacties op artikel van Herman Minkjan onlangs in de Driehoek blijkt wel hoe verschillend er gedacht wordt over de mogelijkheden van een voetgangers-gebied in het centrum van Wierden. De reacties liepen uiteen van zeer positief tot zeer negatief. Wat ons vooral opviel was dat de meeste negatieve reacties (vooral op Facebook) afkomstig leken te.

Lees meer
04
feb
2014

Uit reacties op het artikel van Herman Minkjan (De Driehoek, 29 jan 2014) bleek dat niet voor iedereen duidelijk was welk deel van het centrum bedoeld werd als mogelijk voetgangersgebied. In sommige reacties werd gesproken over "een kilometer lopen". Op deze afbeelding (klik op de afbeelding voor groter formaat) wordt duidelijk wat er in het.

Lees meer
31
jan
2014

  De Driehoek, 29 jan 2014 WIERDEN - ‘De driehoek in het centrum van Wierden moet autovrij!’ Dat is de stelling van Herman Minkjan, kandidaat-raadslid van Platform Progressie Wierden. Herman Minkjan, kandidaat Raadslid PPW. “De huidige verkeerssituatie in het centrum van Wierden is het gesprek van de dag, zijn het niet de onoverzichtelijke situaties bij de twee.

Lees meer
02
jan
2014

  Ook dit jaar heeft het PPW de traditie in ere gehouden en zijn er handdoeken uitgedeeld aan de deelnemers van de nieuwjaarsduik op 1 januari op het Lage Veld in Wierden. RTV-Oost was zoals elk jaar weer aanwezig om opnames te maken van het evenement. Na een korte warming-up was het om 13:00 zo.

Lees meer
29
nov
2013

Op de ALV van 27 november a.s. is de definitieve kandidatenlijst voor de verkiezingen in 2014 vastgesteld. De volgorde is als volgt:

 1. Theo de Putter
 2. Bert Klaas
 3. Roselien Slagers
 4. Herman Minkjan
 5. Egbert Wessels
 6. Wil van der Kwartel
 7. Jeroen Noltes
 8. Louise Bruggeman
 9. Jan Sasbrink
 10. Jan van ‘t Ende
 11. Jan Willem Bronsgeest
 12. Martin Oplaat
 13. Gerard Otten
 14. Joke van den Hoed
 15.  Marcel Meijer
 16. Jan.

  Lees meer
14
sep
2013

Sinds enkele dagen is PPW ook te vinden op Facebook onder  https://www.facebook.com/PPWierden Like deze pagina en nodig je vrienden  uit om dit ook te.

Lees meer
25
aug
2013

Nu de rioleringswerkzaamheden in de Stationsweg in Enter zijn afgerond is volgens PPW een grote kans op extra parkeergelegenheid voor Enter gemist. Bij voetbalwedstrijden en trainingsavonden van SV Enter worden auto’s van bezoekers aan beide zijden van de straat geparkeerd, daardoor ontstaat er zeer regelmatig een verkeersopstopping. Door het aanleggen van parkeerhavens aan de zijde.

Lees meer