Mijmeringen vanuit ‘de bak’

24
sep
2016

Een zeer warme avond in Enter. De Enterse Dagen zijn officieel van start gegaan en een volgend historisch moment is daar: de tijdscapsule gaat in de put op het Middenplein. Veel inwoners van Enter hebben hun ideeën voor de toekomst in 2038 beschreven en vanuit alle buurten is bijgedragen aan het kunstwerk in de.

Lees meer

Duurzaamheid is een werkwoord

10
jul
2016

  Een vroege vrijdagochtend. De lucht lijkt zwanger van de regen. Het voelt een beetje aan als in een broeikas. Een mooi groepje mensen heeft zich verzameld op ons bedrijventerrein Weuste-Noord. Ik laat mijn blik gaan over de aanwezigen. Aan een statafel staan drie mannen, achter hun rug 4,5 hecatare mooi groen land. In de krant.

Lees meer

Klappen met de handen in de zakken

10
jul
2016

Vraag: Heeft u gelezen of gehoord dat weekblad Elsevier in haar onderzoek naar beste gemeenten onze gemeente op de 17e plek (van de 390) heeft gezet? En dat we daarmee de nummer 1 van Overijssel zijn? Nou ja, als u het niet gelezen of gehoord heeft, heeft u het vast gemerkt aan de versierde straten,.

Lees meer

De ongelukvrije samenleving

12
jun
2016

Met regelmaat face-timen we met onze kleindochter. Nou ja, met haar vader en moeder en zij verschijnt in beeld. Als ze in beeld komt, trekt ze een serieus gezicht, wijst ze op een korstje onder haar neus en zegt, met gevoel voor drama, “PIJN”. Glijbaan Kort geleden vierde ze haar tweede verjaardag en sinds kort is.

Lees meer

Luisteren op grote hoogte

19
mrt
2016

Vliegt u graag? In de zin van met een vliegtuig op vakantie of zoiets. Ik niet. Nee, echt vliegangst heb ik niet, maar het is ook zeer zeker niet mijn hobby. Het hele gedoe op het vliegveld: de krappe stoeltjes, bewustelk veranderend geluidje, ieder beweginkje tijdens de vlucht.  Eens paar jaar gaan we, aan.

Lees meer

Een glasvezel kleinkind!

19
feb
2016

Eindelijk glasvezel! Natuurlijk heeft u het wel gelezen of gehoord: glasvezel voor het buitengebied komt eraan! Lang zijn we er mee bezig geweest als initiatiefgroep. Ik zal u alle haken en ogen die we tegengekomen zijn, besparen. Totdat Cogas de nek uitsteekt en er eindelijk vaart  komt in het proces. Het hele, taaie proces speelt door.

Lees meer

Van lijstjes enzo

22
jan
2016

Gepubliceerd: 28-12-2015 Het nieuwe jaar in zicht. Een paar dagen vrij wellicht. De media laten geen kans onbenut om u te vertellen wat er ook al weer gebeurde afgelopen jaar. Voor veel gebeurtenissen hoeven ze ons geheugen echt niet op te frissen, Charlie Hebdo, de kleine Aylan op het strand, het drama in theater Bataclan,.

Lees meer

Vluchtelingen die vragen oproepen…..

22
jan
2016

Gepubliceerd: 30-10-2015 Volgt u de nieuwsberichten over de vluchtelingenstroom ook? Tsja, we kunnen ook bijna niet anders. Je kunt daar als nieuwsvolger zo je mening over hebben. Vóór opvang, tegen opvang, pluspunten zien, nadelen zien. Bij mij roept de vluchtelingenstroom ook veel vragen op. Wat legt dit vraagstuk eigenlijk bloot in Europa? Als ik naar de.

Lees meer

Het Nije Huis, een “schuilhuis”

22
jan
2016

Gepubliceerd: 2-10-2015 “Als het onweer komt, En als ik dan bang ben, Mag ik dan bij jou?”. “Mag ik dan bij jou schuilen?” Regels uit het mooie, welbekende lied van Claudia de Breij. Deze regels gaan door mijn hoofd als ik aan een lange, robuuste tafel zit in de smaakvolle huiskamer van Het Nije Huis. Ter gelegenheid van.

Lees meer