Jeroen Oude Nijeweeme

Verkiesbaar lid en bestuurslid

Wie is Jeroen Oude Nijeweeme?

Ik ben geboren in Harbrinkhoek en woon sinds 1993 in Wierden, getrouwd, twee dochters en veel dieren in- en rondom het huis. Ik ben wat men noemt een techneut in de breedste zin van het woord. Als het iets te maken heeft met techniek, dan ga ik er mee aan de slag. Via allerlei omzwervingen werk ik nu in een productiebedrijf in Hellendoorn, waar wel heel erg lekkere ijsjes gemaakt worden. Hier ben ik technisch specialist en begeleid ik operators en storingsmonteurs bij hun werkzaamheden. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud bij en de analyse van storingen.

Hier sta ik voor

Ik heb al zeer lange tijd interesse in de politiek en heb daar uiteraard ook een mening over. Je kan aan de zijlijn blijven staan roepen, maar je kan ook initiatief nemen en daadwerkelijk iets gaan doen. Daarom heb ik mij dit jaar kandidaat gesteld. Politiek moet helder, duidelijk en benaderbaar zijn en zich niet verschuilen achter wazig taalgebruik.

Hier komt Jeroen Oude Nijeweeme vandaan

Vorig jaar, tijdens een barbecue met vrienden, heb ik toegegeven dat ik een échte Wierdenaar ben geworden en dat ik blij ben dat ik hier woon. Ook al is de gemeente Wierden behoorlijk groot, het blijft een plattelandsgemeente waar de mensen elkaar nog begroeten.

De menselijke maat dreigt echter op de achtergrond te verdwijnen en een maakbare maatschappij schijnt ons hoogste doel te zijn. Alles moet worden vastgelegd in regelgeving en formulieren. Ik denk dat het PPW hierin de juiste richting aangeeft door voor een sociaal en duurzaam beleid te kiezen.