Jolien van Gaalen

Mijn naam is Jolien van Gaalen, geboren in 1985 in Almelo,  maar opgegroeid in het mooie Wierden. Graag wil ik me inzetten voor een samenleving waar mensen, duurzaamheid en omkijken naar elkaar op de eerste plaats staan. En dat vind ik bij Progressief Wierden.

Waarom Progressief Wierden?
We kunnen niet langer wachten met stappen zetten om klimaatverandering te stoppen. Een leefbare planeet voor generaties na ons moet bij iedereen hoog in het vaandel staan.  Want daar kunnen we nog voor zorgen, maar dan moet er op korte termijn wel iets gebeuren. Daarnaast vind ik solidariteit, eerlijk delen, goede zorg en vertrouwen in mensen belangrijk. Bij Progressief Wierden staat dit ook hoog op lijst en daarom voel ik me thuis bij deze partij. Iedereen is welkom, iedereen die deze idealen een warm hart toedraagt kan iets betekenen.

Werk en vrije tijd
In het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver. Met mijn bedrijf Van Gaalen Media verzorg ik de (eind)redactie van weekkrant De Driehoek. Ook ben ik verantwoordelijk voor het indelen van deze lokale krant. Daarnaast schrijf ik artikelen voor Rijssen Holten Magazine, het Winterswijkse magazine Geniet en tijdelijk Hengelo’s Weekblad. Tevens ben ik actief als vrijwilliger voor Wereld Winkel Wierden, Carintreggeland en GroenLinks Almelo.

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek of kijk een leuke film of serie. Ook ben ik dol op fotografie, vooral van de natuur. Bij de Stouwevijver ben ik dan ook vaak te vinden, meestal met hond Puck. Maar ook het Wierdense Veld en Dackhorst zijn prachtig om vast te leggen. Ook mag ik graag een musical bezoeken, favorieten zijn tot nu toe Mamma Mia en Soldaat van Oranje. En een dagje uit en reizen binnen Europa vind ik ook erg leuk. Dit natuurlijk met de trein.